Bakpulver är ett vanligt köksskåpsmaterial som används som ett jäsningsmedel i bakning. Jäsningsmedel används för att få degen att bli luftig och höja sig under bakprocessen. Det fungerar genom att frigöra koldioxidgas när det kommer i kontakt med fukt eller vätska i degen. Detta skapar små bubblor som expanderar och ger volym åt brödet eller bakverket. Bakpulver är vanligtvis en blandning av olika ingredienser, såsom bikarbonat och cream of tartar, som är de ämnen som frigör koldioxidgasen när de reagerar med varandra och fukt. På så sätt bidrar bakpulver till att ge ett lätt och fluffigt resultat i bakningen.
akpulver, bkpulver, bapulver, bakulver, bakplver, bakpuver, bakpuler, bakpulvr, bakpulve, abkpulver, bkapulver, bapkulver, bakuplver, bakpluver, bakpuvler, bakpulevr, bakpulvre, bbakpulver, baakpulver, bakkpulver, bakppulver, bakpuulver, bakpullver, bakpulvver, bakpulveer, bakpulverr