En förskärare är en köksredskap som används för att dela eller skära upp mat, och det kan ofta liknas vid en mindre version av en kniv. Till skillnad från en vanlig kniv har en förskärare dock ett speciellt syfte - att förbereda maten genom att göra snitt eller skärningar för att underlätta vidare tillagning eller servering. Förskäraren kan användas för att skiva grönsaker, trimma kött eller fisk, eller göra dekorativa snitt på frukt. Den har ett smalt och vass blad som gör det enklare att få exakta och jämna skärningar. I köket används förskärare ofta tillsammans med andra knivar, som exempelvis kockknivar och brödknivar. Det är ett mångsidigt verktyg som kan göra matlagningen både effektivare och mer estetiskt tilltalande. Relaterade ord: kniv, blad, skiva, skärning, matlagning, köksredskap, kockkniv, brödkniv.
örskärare, frskärare, föskärare, förkärare, försärare, förskrare, förskäare, förskärre, förskärae, förskärar, öfrskärare, fröskärare, fösrkärare, förksärare, försäkrare, förskräare, förskäarre, förskärrae, förskäraer, fförskärare, föörskärare, förrskärare, försskärare, förskkärare, förskäärare, förskärrare, förskäraare, förskärarre, förskäraree