Köksavfall refererar till det avfall som uppkommer i köket under matlagning och matförberedelse. Det inkluderar olika typer av organiskt och icke-organiskt skräp som genereras när man tillagar och konsumerar mat. Exempel på köksavfall kan vara skal från frukt och grönsaker, kaffesump, matrester, äggskal, förpackningar från livsmedel och andra icke-brännbart skräp som genereras i köket. Att korrekt hantera och sortera köksavfall är viktigt för att minska mängden avfall som hamnar på deponier och för att möjliggöra återvinning och kompostering av organiskt material. Genom att sortera köksavfallet kan man bidra till en mer hållbar hantering av skräp och minska den negativa miljöpåverkan.
öksavfall, kksavfall, kösavfall, kökavfall, köksvfall, köksafall, köksavall, köksavfll, köksavfal, ökksavfall, kkösavfall, köskavfall, kökasvfall, köksvafall, köksafvall, köksavafll, köksavflal, köksavfall, kköksavfall, kööksavfall, kökksavfall, kökssavfall, köksaavfall, köksavvfall, köksavffall, köksavfaall, köksavfalll